Press "Enter" to skip to content

Lasten muotitrendit vuodelle 2017

Muodin entistä laajemmassa maailmassa ei tule unohtaa, että myös lapsille suunnattu muoti on keskeinen osa nykypäivän kulttuuria. Heille tarkoitetuissa muotitrendeissä tärkein asia ei ole pelkästään vaatteiden mukavuus, vaan sen lisäksi on panostettu myös siihen, että ne ovat silmäänpistävän näyttäviä ja tyylikkäitä. Lasten trendeissä näkyy selvästi aikuisille tarkoitetun muodin jäljittely.

Muodikkuuden kerrotaan olevan huolenaihe monille äideille kuin lapsille itselleenkin. Sen tärkeyttä on myös perusteltu sillä, että tyylikkyys opitaan jo pienestä pitäen. Kun perheen pienin innostuu muodin maailmasta ja trendeistä jo pienenä, säilyy tietämys ja into aihetta kohtaan todennäköisesti silloinkin, kun ikää tulee hiljalleen enemmän. Millaista sitten on lasten pukeutuminen nykypäivänä? Tehdäänpä katsaus siihen, mihin tulisi tällä hetkellä panostaa ja mitkä ovat keskeisimmät lasten muotitrendit vuonna 2017.

Värit ja materiaalit

Tämän hetken väreihin eivät kuulu neonkeltainen, sähkönsininen tai räikeä pinkki eikä myöskään liian tumma värimaailma. Tänä vuonna suositaan ennen kaikkea luonnollisia, maanläheisiä ja hempeitä värisävyjä, joihin lukeutuvat muun muassa roosa, vaaleansininen, kahvin ja hiekan ruskea sekä kerman sävyinen valkoinen. Värejä ei ole jaoteltu tyttöjen ja pokien väreihin, vaan molemmille löytyy saman sävyisiä vaatekappaleita.

Myös materiaalit suosivat tänä vuonna pelkistettyjä luonnonmateriaaleja, joita voi ihanteellisesti korostaa pienillä yksityiskohdilla. Näitä voivat esimerkiksi olla pitsit, kirjailut tai nauhat. Näiden avulla pelkistetyn oloinen vaatekappale saadaan näyttämään entistä persoonallisemmalta ja tyylikkäämmältä. Kesällä vaatetuksen ei tarvitse olla niin raskasta verrattuna talveen ja siksi kesävaatteiden materiaaleina toimivat oivallisesti puuvilla, silkki sekä kevyt kašmirvilla. Talvivaatteissakin voidaan havaita heleät sävyt, mutta jokaisesta mallistosta löytyy varmasti myös tummemmatkin vaihtoehdot.

Tyyli

Katumuodin voidaan sanoa olevan vuoden 2017 lasten muodin tärkein avainsana. Farkut, farkkutakit, tennarit sekä järeät saappaat nostattavat lapsen kertaheitolla muodin hupulle. Joko yksinkertaiset neuleet tai neuleet printteineen ovat oiva valinta viilentyviin syyspäiviin tyylikkään päähineen kera. Neulotut vaatteet löytyvät takuuvarmasti jokaisen suuren muotibrändin kokoelmista tänä vuonna, joten niitä on turha kauhistua, vaikka ne saattavatkin aluksi kuulostaa vanhanaikaisilta. Itseasiassa neuletta klassisempaa vaatetta lapselle on vaikea löytää.

Kuten jo aikaisemmin on mainittu, ettei värejä ei ole jaoteltu sukupuolen mukaan, ei myöskään itse vaatekappaleita ole luokiteltu niin radikaalisesti tyttöjen ja poikien välillä kuin vielä muutama vuosi sitten, vuosikymmenistä puhumattakaan. Rento, helppo ja mukava tyyli on kätevää luoda yhdistelemällä erilaisia ala- ja yläosia keskenään.

Vapaamuotoinen pukeutuminen tuo takuulla helpotusta myös vanhemmille, jotka voivat nyt helposti napata lähimmän vaatekappaleen ja lyhyellä silmäyksellä varmistaa asukokonaisuuden toimivuuden. Poikkeuksena niille tytöille, joille tyttömäinen pukeutuminen on luonnollisempaa kuin sukupuolineutraali pukeutuminen ja lapsille, jotka erityisesti haluavat tuoda tyttömäisyyttään esille erilaisilla kukkaprinteillä, sallittakoon pastellivärimaailman rikkominen tänäkin vuonna. Kukkaprintit ovat ikivihreä muotivillitys, joka silloin tällöin hyppää silmille katukuvassa. Toiset eivät sitä voi sietää, kun taas jotkut ihannoivat räikeää kukkakuviota, jonka voi myöskin löytää lastenvaatteiden katalogeista tänä vuonna.

Asusteet

Mitä sukupuolineutraaliin katumuotiin tulee, ovat siihen kuuluvaan katu-uskottavuuteen lukeutuvat asusteet erittäin suuressa valokeilassa. Loppukesän sekä alkusyksyn aurinkoisten päivien ilmaantuessa on hyvä hetki pukea ylleen peilin lailla heijastavat pilottityyliset aurinkolasit. Toinen ehdoton aurinkolasien kestosuosikki on Ray-Ban ja sitä kopioivat aurinkolasimallit, jotka sopivat oivasti myös pienemmillekin.

Tytöt onnistuvat maksimoimaan suloisuutensa venyvällä hiuspannalla, joka kehystää päätä otsan kohdalta. Tyylikkyytensä lisäksi panta pitää hiukset kurissa korvan takana eivätkä hiukset pääse sotkeutumaan tuulessa. Näyttävä ja mielellään suuri koru ei myöskään ole huono valinta täydentämään asustekokonaisuutta. Pojat voivat halutessaan peittää päänsä tyylikkäällä lippalakilla tai cowboy-tyylisellä tummalla hatulla.